Modulpac - er hållbara partner

Vi lever i en tid där allt fler konsumenter och producenter letar efter hållbara lösningar. Modulpac vill bidra till ett cirkulärt samhälle genom att kunna erbjuda plaster som inte enbart är jungfruliga och fossilbaserade. Modulpac levererar redan produkter i bioplaster och högkvalitativa alternativa plaster för tillämpning inom livsmedel- och kemikalieindustrin.

Det kommande förpackningsdirektivet innebär att återvunnen plast i våra produkter kommer att öka genom kvot-plikt. Samtidigt har många av våra kunder redan tagit initiativ till att minska sitt koldioxidavtryck, vilket innebär att vi har produkter i alternativa material på den nationella och internationella marknaden.

Var ska man börja? Vi hjälper er.

Är ni nyfikna på en livscykelanalys för att jämföra klimatavtrycket mellan olika material och på så sett se hur ni kan minska er miljöpåverkan eller bara få prover skickade till er –kontakta oss på Modulpac.  Vi arbetar med ett stort antal distributörer och producenter runt om i Europa, vilket ger oss en bred portfölj av material. Här följer en kort översikt över Modulpacs hållbara plaster:
 

Återvunna plaster

PCR (Post Consumer Recycling) är en process där plastavfall som har använts av konsumenter samlas in, tvättas och återvinns för att nya produkter ska kunna produceras.

Allt PCR material har fysiska och visuella variationer i varierande grad, där skillnader mellan inköpta batcher kan förekomma. Det kan även förekomma en doft vid användning av PCR, som ökar beroende på hur stor procentandel som används.

Den naturliga opaciteten tenderar att maskera färgskiftningarna men den finns fortfarande där. För att minska färgvariationer kan man använda sig av masterbatch.

Biobaserade plaster

·PP

 

Biobaserade plaster produceras med förnybara råvaror, exempelvis tallolja eller matolja.

Biobaserade plast har samma egenskaper och mångsidighet vad gäller tillämpningsområden och återvinningsbarhet som en konventionell plast och därmed godkänt för att vara i kontakt med livsmedel.

 

ISCC+ certifiering

Dagens konsumenter kan hitta en hel rad hållbarhetspåståenden om en produkts förpackning och innehåll. Men hur kan de vara säkra på att produkten i deras händer verkligen är hållbar? Svaret är trovärdig certifiering.

ISCC+ certifiering är ett steg i Modulpacs åtagande att kunna tillhandahålla hållbara lösningar till våra kunder. ISCC:s certifieringssystem kräver strikt spårbarhet och avskogningsfria leveranskedjor som verifieras av oberoende tredjepartsrevisorer. ISCC+ gör det möjligt för oss att leverera hållbara plaster enligt massbalans-principen.

Massbalans är ett sätt att underlätta användningen av biobaserade råvaror. Med massbalans-principen ersätts en del av den fossila råvaran med förnybar råvara vid tillverkningen av plast. När ni som kund väljer certifierad plast i era produkter bidrar ni till en cirkulär ekonomi.  Läs mer på ISCC System – Solutions for sustainable and deforestation free supply chains (iscc-system.org)

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
SvenskaEnglishDeutsch