Modulpac tar ”Closure 2 Closure®” projekt ett steg längre tillsammans med NET Testinstitut

Modulpac tar ”Closure 2 Closure®” projekt ett steg längre tillsammans med NET Testinstitut

Modulpac jobbar sedan flera år aktivt med att ersätta fossil plast med andra alternativ då detta är den enda vägen framåt.

Modulpac har sedan i våras producerat kapsyler i ett PCR material som enbart baseras på återvunna plastkapsyler. Kapsylerna har vi utvärderat tillsammans med en mindre mängd kunder, allt har gått över förväntan bra och det finns redan flertalet kapsyler på marknaden. Vi har exempelvis producerat ytterdelar till barnskyddande kapsyler och flip top kapsyler med känsliga gångjärn med goda resultat. Vi vill därför skala upp detta och ta det ett steg till.

Nu utökar vi därför vårt Closure 2 Closure® projekt tillsammans med NET Testinstitut i Norge. Båda parter brinner för en hållbar användning av plast och ser detta som ett viktigt steg i utvecklingen. Inledningsvis är vårt mål och förhoppning att vi ska kunna UN-godkänna kapsyler i Closure 2 Closure® material och kunna marknadsföra 100% plaståtervunna och UN-godkända kapsyler.

Rune Fink på NET är mycket engagerad i att försöka använda mer återvunnen plast och sitter dessutom med i den Internationella kommittén "ISO/TC122/SC3/WG8", som expert inom området. Rune säger att det jobbas aktivt både med ny utgåva av ISO16103 (Transportförpackning för farligt gods — Återvunnet plastmaterial) och även med ändringar i FN:s föreskrift för transport av farligt gods.

Är ni intresserade av att få prover i vårt nya Closure 2 Closure® material så kontakta gärna oss på Modulpac. Har ni några frågor om tester eller annat om materialet så kontakta Rune Fink på NET.2022-10-28

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
SvenskaEnglishDeutsch