Pack Point Nordic

 

 

 

 

Modulpac AB var sponsor för och talade vid konferensen Pack Point Nordic i Stockholm den 25 maj 2023. I år lockade konferensen 170 delegater, 15 partnerföretag, inkluderande Modulpac AB, och även 19 talare. Presentationerna fokuserade på återanvändning och återvinning i enlighet med kommande förordning PPWR. Föredragen pekade även på vikten av återvinning och blickade framåt mot kommande återanvändbara förpackningar och betydelsen av att konstruera förpackningar med tanke på cirkulation och minskade klimatutsläpp.

Värden för Pack Point Nordic, Per-Stefan Gersbo, Paccedo AB, intervjuade vår Packaging solutions manager Torkel Bergengren, som sa: “Förpackningsavfallet i EU har ökat med 20% de senaste 10 åren, så vi måste agera och bättre återvinna material. Minska avfallet, förhindra plastföroreningar på land och i haven och reducera utsläppen av växthusgaser från förpackningar.  Vi ska använda smartare design, minimera förpackningsvikter och konstruera för återvinning och även använda återvunnet material när det är möjligt. Vi ser att nya återvinningsanläggningar byggs och ett ökat utbud av återvunnen och fossil-fri plast. Branschen och hela värdekedjan genomgår ett omfattande skifte till det bättre”.

Modulpac AB på Pack Point Nordic. Här representerade av Försäljningschef Marie Rosholm, Packaging solutions manager Torkel Bergengren och Kvalitetschef Mikael Gunnarsson. På bordet kan vi se den nya Mjölkkapsylen Flixcap, en innovativ flip-cap lösning för takåsförpackningar.
Foto: Eva Norling Gersbo.
Torkel Bergengren och Per-Stefan Gersbo i dialog om den kommande regleringen av Förpackningar och Förpackningsavfall (PPWR).
Foto: Eva Norling Gersbo.
Konferensen bestod av 4 block, och efter dessa följde paneldebatt tillsammans med den 170 personer starka publiken.
Foto: Eva Norling Gersbo.
Torkel har 35 års erfarenhet från förpackningar och dess tillämpningar.
Foto: Eva Norling Gersbo.

 2023-05-31

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
SvenskaEnglishDeutsch