Renrumsproduktion ISO klass 8

Renrumsproduktion ISO klass 8

Vi strävar ständigt efter att förbättra verksamheten för att överträffa de höga krav som ställs inom läkemedel/medtech sektorn. Ett viktigt led i den utvecklingen är vår toppmoderna renrumsanläggning för formsprutning. Modulpac kan stolt presentera en alldeles ny renrumsanläggning med den senaste tekniken, bokstavligt införd uppifrån och ända ner, då vi haft möjlighet att bygga renrummet från grunden och den investeringen har satt oss i en framträdande position.

Renrummet är utrustat med den absolut senaste tekniken och all tillverkning sker under strikt kontrollerade former enligt ISO klass 8. 1 december 2016 slutförde vi även certifiering enligt ISO 13485 för medicinsk utrustning. Renrummets storlek i kombination med den moderna utrustningen ger Modulpac unika förutsättningar. Vi kan hantera stora volymer och samtidigt leverera produkter av högsta kvalitet.

I renrummet använder vi avancerad TLA-ventilation av samma typ som finns installerad i de bästa operationssalarna på sjukhus världen över. TLA-metoden används även för infektionskontroll och vid evidensbaserad medicinsk behandling av astma. Precis som vid traditionell deplacerande ventilation, använder TLA konvektionsströmmar som förberedda metoder för att föra bort värme och föroreningar från oönskade ställen. TLA drar nytta av de naturliga luftrörelserna i ett rum i stället för att motverka dem. I vår drygt 1 000 kvadratmeter stora renrumsanläggning ändras luftvolymen cirka 15–20 gånger i timmen och partiklar i tillförselluften filtreras effektivt bort.